Danske Tegneserier

Site-historie 2020De andre år
2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
22. december, 2020: Corona og flytning lagde da en dæmper på aktiviteterne på sitet her det sidste halve år. At have alle tegneserierne pakket ned i flyttekasser giver lidt tekniske vanskeligheder med indekseringerne. Der går lige et par måneder inden alt er pakket ud og på plads, men det er da planen, at så snart jeg kan komme til tegneserierne igen, fortsætter indekseringerne.

29. maj, 2020: Blev kontaktet af en bruger, som ville hjælpe med nogle bibliografiske data til nogle serier. Det i sig selv er jo fedt nok, men han havde også nogle data med, som jeg normalt ikke tager med og der var også én information som hverken ComicWiki eller jeg har med, nemlig teksteren. Og så sad jeg der med alle mine talenter og tænkte hvad er det egentlig der har værdi for brugerne at kunne slå op? Mangler der noget information? Når jeg alligevel sidder og taster ind, kan jeg vel lige så godt taste de informationer ind, som giver værdi for brugeren. Forudsat de er der, forstås, oplysningerne kan godt være yderst sparsomme. Så jeg forelagde spørgsmålet og baggrunden på Facebook-gruppen Tegneserieentusiaster. Det gav en del ballade. Det var åbenbart helligbrøde hos nogen, at jeg kunne finde på at lave et alternativ til ComicWiki eller kunne foreslå, at der måske var informationer som ComicWiki med fordel kunne begynde tage med. Det var en lidt besynderlig oplevelse, men der kom også nogle brugbare, konkrete forslag ud af det, så det begynder jeg lige så stille at implementere.

Bare sådan for god ordens skyld: Nej, jeg vil ikke lukke dette site, bare fordi der er nogen der bedre kan lide den kinesiske/nordkoreanske tilgang til informationer. Det ville sgu da være dybt tåbeligt og være med til at skabe noget så skadeligt som monokultur. Allerhelst så jeg at vi var mindst fem uafhængig, dansk sites af denne type, hver med sin brugerflade og redaktionelle tilgang til indhold.


11. januar, 2020: Sidder og nørkler med en masse af de små, obskure forlag der har været gennem tiden, som kun lige har udgivet en serie eller to. Nogle gange kan man ikke lade være med at tænke på hvem de var, og hvorfor det ikke blev til mere. Nogle af navnene genkender jeg som nogen der er gået videre til etablerede forlag eller nogen der har haft et fritidsprojekt ved siden af deres almindelige arbejde, men der er en del, hvor det er en tegneserie eller to, og væk var de. Men der har da været en del gennem tiden.