Danske Tegneserier

Site-historie 2015De andre år
2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
28. december, 2015 Så, 2015 går på hæld. Det har været et interessant år, på godt og ondt.

Det at vi fik Lucas i februar har været en stor glæde, men det har unægteligt sat skriverierne på både dette og mine andre sites ned til et minimum. Lidt har jeg dog fået indekseret, og det kan da også ses på sidens statistik. Der er folk rundt omkring, der reelt bruger sitet, men indholdet har ikke nået kritisk størrelse endnu... og jeg har en fornemmelse af, at ligesom WeirdSpace er sitet nok lidt en lille beskidt hemmelighed, mange kender til, men ikke officielt... Nå, hvad ved jeg?

Terroren rundt omkring kunne jeg godt have været foruden. Som en af dem der prøver at fremme udbredelsen af lærdom og fredelig sameksistens, på tværs af kulturer, er jeg noget træt af politiske og religiøse tosser, der prøver at holde verden i brand. Det er frygteligt nok med krig, terror og befolkninger på flugt, men bagefter kommer de politiske plattenslagere og kaster benzin på bålet, i stedet for at håndtere problemerne.

Den politiske trend der har været i Danmark de sidste ca. 20-25 år, med konstant at skære ned på undervisningen og biblioteksmidlerne, har gjort mine sites mere og mere nødvendige. Nu begynder bibliotekerne også at skære ned på bøgerne for at gøre plads til at folk kan komme der og hygge sig, mens de drikker latte, og jeg tænker 'er de splitter-ravende åndssvage?'. Biblioteker må gerne være hyggelige, men deres primære funktion er adgang til litteratur/info. Det kan ikke nytte noget, at man skærer ned på den ydelse der er bibliotekernes eksistensberettigelse, for at gøre plads til at sidde og krydre røv. Seriøst... hvad fanden tænker de på? Det næste bliver, at staten har en undskyldning for at lukke bibliotekerne, for det er ikke statens job at drive café-virksomhed. Jeg arbejder med mine sites af ren lyst, og sådan skal det være, men det har været forstemmende at se hvordan uduelige politikere og hadprædikenter, på både de politiske og religiøse fløje, gør de ting jeg laver til en nødvendighed og ikke et supplement man kan bruge, hvis man lyster.


6. september, 2015: Jeg har gået og overvejet det noget frem og tilbage, om jeg skulle have reklamer på sitet. Det går mig noget imod, for jeg finder dem irriterende. På den anden side, så så jeg et program for ikke så længe siden om økologiske landbrugsvarer. Et af de firmaer der havde succes, og havde været i stand til at påvirke udviklingen, var startet som et idealistisk foretagende. Det var altsammen fint, men hvis man vil være der hvor man gør en forskel, så må man kæmpe på lige fod med de andre, i deres tilfælde, konventionelle landbrug. Det er så åndssvagt i dag, at man betragtes som et mere seriøst site, hvis man har reklamer. Ikke kun af søgemaskinerne, det kan man i det mindste forstå, men også de algoritmer der rangerer indhold. Så det er det jeg prøver. At komme til at kæmpe på lige fod med andre sites.


15. juli, 2015: Efter at have haft prøvet mobilvenligt design som tre parallelle kopier af samme site i et par måneder og ikke orket at tilføje nyt materiale, fordi det var alt for besværligt, har jeg lavet det om til adaptive design. Idéen var som sådan god nok, det fungerede jo fint nok, men for mig var det noget juks, og jeg havde lavet nogle ret fede adaptive designs til de andre sites, som jeg har fået konverteret, så det gav ingen mening at fortsætte med et design, der grundliggende var en møllesten om halsen.


1. maj, 2015: Så er jeg så langt, at de nye sider for mobile enheder bliver tilgængelige. For helvede noget crap at skulle lave!


20. marts, 2015: Okay, så nu straffes hjemmesider der ikke har adaptive eller responsive design, eller på anden måde fungerer på forskellige typer af devices. Jeg kan både forstå det og ikke forstå det. Det kan ikke nytte noget at holde fast i at alt designes til PC'ere, når mere og mere traffik flytter til mobile enheder som smartphones og tablets. Det er på den anden side tåbeligt at Google skal være smagsdommer her. Hvis designet er dårligt på f.eks. smartphones, vælger de brugere bare noget andet, og så har sitet mindre traffik. Det vil være selvregulerende. Nå, nu har jeg fået lavet de respektive design, er ved at få dem implementeret. Det er en pine i røven at designe til de små skærme, især smartphones. Jeg bruger dem heller ikke selv til at gå på nettet med, for jeg synes det er noget gniderværk at se på. Programmeringsmæssigt er det også lidt noget bøv at arbejde med, for tablets og smartphones arbejder lidt forskelligt fra PC'ere, så hvis den ser en talrække der kunne være et telefonnummer, f.eks. et ISBN-nummer, så markeres dette som noget man kan ringe op til, hvis man klikker på det... med mindre man deklarerer, at den ikke skal detekterer formater. Det kunne ikke være den anden vej rundt, at hvis man skulle bruge deklareringen slog man den til.


5. februar, 2015: Mit projekt med kronologisk opdeling af udgivelser er ved at tage form. Der er stadig langt igen, til jeg er bare nogenlunde i mål, men nu er jeg i det mindste der hvor det ligner en begyndelse.


10. januar, 2015: 2015 er i gang, og det samme er tilføjelse af nye informationer på sitet her!